Írj nekünk

Ha bármely kérdésed adódna, kérjük tekintsd meg az alábbi GYIK rovatot.

Amennyiben nem találod a választ, írj nekünk és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

Gyakran ismételt kérdések

A gigz.hu egy online munkaerő közvetítő és közösségi platform, mely a magyarországi modell és hostess iparág szereplőit hivatott összekapcsolni. Legyél akár kezdő, vagy tapasztalt modell, host, hostess, akár ügynökség, magánszemély, képviselj céget, vagy légy szépségipari szolgáltató, nálunk megtalálod a Neked, vagy projektednek legmegfelelőbb opciót.

A gig szó jelentése az angol szleng világában nem más, mint hakni, meló, fellépés, show. Mely kifejezés kiválóan szimbolizálja e változatos, színes iparágat.

Let’s find your next GIGz!

Nem. A gigz.hu egy online közvetítő platform, mely az iparág szereplőinek könnyebb egymásra találását, a konkrét munkát megelőző, sokszor elhúzódó és nehézkes casting folyamatot hivatott leegyszerűsíteni, személyre szabni, a szakmán belüli bizalmi viszonyokat rendezni.

Természetesen, a kettő nem zárja ki egymást.

Ám amennyiben kizárólag szerződés köt más ügynökséghez, mindenképpen először velük egyeztess. Ez esetben lehetőséged van akár az ügynökséged elérhetőségeinek megadásával is regisztrálni magad, mely csupán előnyökkel jár mindkettőtöknek.

 

Természetesen. Legyél akár magánszemély, cég, ügynökség és projektedhez megbízható modell, vagy host/hostess munkaerőre van szükséged regisztrálj. Válassz csomagjaink közül, így lehetőséged nyílik csupán alkalmi casting kiírására, vagy rendszeres, hosszútávú toborzásra is.

Amennyiben csomagodban kiajánlási lehetőség szerepel, Te mint munkaadó lekérheted a projektednek legmegfelelőbb jelöltek listáját.

Ehhez nem kell mást tenned, mint elküldened castingod link-jét az info@gigz.hu címre, “Kiajánlás igénylése” tárgy megjelöléssel. Szakértő csapatunk hamarosan, de maximum 48 órán belül rendelkezésedre bocsátja az alkalmas profilok listáját.

Természetesen. Nem csak regisztrálhatsz, nagy szükség van profi szakmai profillal, referenciákkal rendelkező munkaerőre a szakmában. Amennyiben fodrász, sminkes, fotós vagy stylistként a Backstage csapatát erősíted töltsd fel profilodat, csatold referencia munkáidat és videódat a ‘Csomagajánlatok’ alatti ‘Backstage’ menüpontban. A munkaadók profilod alapján felkereshetnek és kérhetik közreműködésed projektjeik megvalósításához, vagy akár Te is jelentkezhetsz egy-egy kiírt munkára, amennyiben Rád is szükség van benne.

Természetesen. Ez esetben válaszd Backstage Prémium Pro csomagunkat, melyben lehetőséged nyílik casting kiírására is! Ekkor második adatlapodat a csomagajánlatok közt található ‘Casting kiírása’ menüpontban, az ingyenes ‘Backstage kiírás’ lehetőség alatt teheted meg. Amennyiben munkát nem, csak modellt keresel, backstage profilod felvitele nélkül csupán írd ki castingod, mint munkáltató.

Ahogy egyik ügynökségnél sem, így regisztrációd a GIGz-en sem garantálja, hogy biztosan munkát találsz.

Ám esélyeid nagyban megnőnek azzal, hogy minőségi portfóliód, referenciáid és értékeléseid egy gombnyomással közvetlenül elérhetőek az ország összes regisztrált munkaadójának. Kapcsolati hálód bővítésével, profilod megosztásával szakmai megjelenésed kiemelkedő lehet a munkaerőpiacon.

Bármely regisztrált felhasználó kapcsolatba léphet veled, ám teljes mértékben rajtad áll kivel folytatsz megbeszélést. Célunk egy szakmailag hiteles közösség kiépítése, melyben Neked is szereped van. Tapasztalataidnak hűen értékelj és részesítsd előnyben magasan pontozott tagjainkat. Amennyiben bármely komolyabb kétséged merülne fel egy felhasználóval kapcsolatban, üzenetküldési lehetőségét letilthatod, vagy használhatod profiljában a ’Jelentem’ gombot, értesítve minket a problémáról.

Amennyiben újonnan regisztrált munkavállaló vagy, lehetőséged van ingyenes (30 napos) próbahónap igénybevételére. Ez idő alatt mindösszesen 180 Ft-os rendszerhasználati díj kerül levonásra, majd a próbaidő lejárta után automatikusan a csomagod szerinti, feltüntetett havidíj. Feliratkozásodat bármikor megváltoztathatod, vagy bármiféle díjfizetés nélkül megszüntetheted (akár a próbaidő lejárta előtt is) a ‘Csomagműveletek’ menüpont alatt.

Semmi. Bármelyik csomagunkra is regisztrálsz, azt bármikor, kötelezettség nélkül lemondhatod.

Viszont vedd figyelembe, hogy lemondásod a csomagod szerinti következő periódustól érvényes, már megkezdett időszakot nem áll módunkban visszatéríteni, adatlapod viszont 24 órán  belül lekerül a weboldalról.

Segítség

Csomagok

Csomag megvásárlása

Bármelyik csomagot választod, azt bármikor kötelezettség nélkül megváltoztathatod vagy megszüntetheted!

Elérhető csomagjainkat megtekintheted és megvásárolhatod a „Csomagajánlatok” menüpontban.

Regisztrációt követően 12 óra áll rendelkezésedre a csomag kiválasztására, valamint adatlapod feltöltésére. Ennek hiányában regisztrációd törlésre kerül

Munkavállalóként (mint, modell, hostess, host és backstage szolgáltató) előfizetéses csomagok közül választhatsz. Emellett mint új felhasználó, ingyenes próbahónap igénybevételére is van lehetőséged, melyet egyszeri, mindösszesen 180 Forintos regisztrációs díj ellenében tudsz aktiválni, adatlapod felvitele után. Fontos, hogy regisztrációdat és csomagodat bármikor módosíthatod, vagy akár a próbahónap lejárta előtt is lemondhatod. Megszüntetése semmiféle pótdíjazást nem von maga után. Amennyiben úgy döntesz, hogy tag maradsz, semmit sem kell tenned, a rendszer automatikus terheli a csomagod szerinti havidíjat a próbaidő lejárta után.

Munkaadóként válaszd a „Casting kiírása” lehetőséget, majd 1, 3 vagy akár 24 casting kiírását biztosító csomagunkat. A díj egyszeri, más egyéb költséget nem von maga után.

A kiírt munkaajánlat dátumát követően hirdetésed a weboldalról automatikusan törlődik, ám csomagod lejártáig (30 vagy 90 napig) tag maradsz. A casting újbóli megjelentetéséhez új csomag vásárlására, több alkalmas csomag esetén új casting kiírására van szükség.

Kiírt ajánlatodat természetesen a munka dátuma előtt is megszüntetheted. Ez esetben csak változtass a kiírt dátumon profilod szerkesztésénél, vagy küldd el nekünk castingod linkjét, törlés tárgy megjelöléssel az info@gigz.hu címre.

**Jelenleg ingyenes kiírásra is van lehetőség, ez esetben az adatlap felvitel és a jóváhagyás után a munkalehetőség díjfizetés nélkül megjelenik az aktuális ajánlatok közt.

Csomagváltás

Csomag megváltoztatása fiókodban a „Profilom” menüpont alatti adatlapon található „Csomagváltás” gombbal lehetséges.

Munkavállalóként (mint, modell, hostess, host és backstage szolgáltató) bármikor upgradelhetsz, de akár alacsonyabb kategóriára is válthatsz.

Munkaadóként a váltás csak azonos lejárati idejű csomagok közt lehetséges (tehát Casting Basic és Castig Prémium, valamint Casting Prémium PRO 3×3 és Casting Prémium PRO MAX között). Csomagváltás esetén ne felejtsd el megváltoztatni munkaajánlatod esetlegesen megváltozott dátumát, illetve leírását a „Profilom” menüpont alatti adatlapon található „Szerkesztés” gombbal!

Hosszabbítás/Visszaállítás

Miképp a munkavállalói csomagok csupán törlés esetén szűnnek meg, itt nincs szükség hosszabbításra.

Hosszabbításra a lejáratos csomagok, tehát a munkáltatók casting kiírásánál van csak lehetőség. A csomag szerinti megszűnés előtt e-mail üzenetet küld a rendszer a csomag lejáratának esedékességéről. Ezután amint megjelenik a Visszaállítás” lehetőség saját menüdben a „Profilom” alatti adatlapon, a hirdetés meghosszabbítható. Ezután projekted -új csomagod szerinti időszakon át- ismét elérhető lesz a weboldalon. Ám ez esetben ne felejtsd el átállítani munkaajánlatod dátumát, illetve szükség esetén leírását a „Profilom” menüpont alatti adatlapon található „Szerkesztés” gombbal!

Lemondás

Bármely munkavállalói csomagunkat is vásároltad meg, azt bármikor megszüntetheted a „Csomagműveletek” menüpontban. A törlés semmilyen esetben sem jár díjfizetéssel, ám vedd figyelembe, hogy már megkezdett időszakot nem áll módunkban visszatéríteni, profilod viszont a törlés utáni 24 órában lekerül a weboldalról.

Munkaadóként castingod a munka dátumának lejárta után azonnal, vagy a csomagod szerinti lejárat (30 vagy 90 nap) után automatikusan lekerül a weboldalról. Profilod a 30 vagy 90 napos tagságod megszűnésével törlődik, amennyiben azt meghosszabbítanád, új Casting csomag vásárlása szükséges.

Saját menü használata

Profilom: Itt található felvitt adatlapod, mely jóváhagyás után aktiválódik, ekkor nevedre kattintva megtekintheted hogyan látnak mások. A kis ikonok segítségével kiemelheted (amennyiben van elérhető promóciós csomag), szerkesztheted profilodat, követheted népszerűséged alakulását, valamint itt tudsz csomagot váltani is, vagy új adatlapot felvinni. Láthatod továbbá jelenleg mely csomagban vagy, valamint annak lejáratát.

Kedvencek: Itt találhatod az általad kedvencnek jelölt profilok, illetve castingok listáját, melyet a kiválasztási folyamat megkönnyítésére és egyfajta előszűrésre is használhatsz.

Fiók adatok: Belépési adataid módosítására, jelszó változtatásra itt van lehetőséged. Az ide feltöltött profilképed és megjelenítendő neved személyes üzenetváltásaid során látható.

Csomagműveletek: E menüpont alatt megtekintheted és kezelheted már megvásárolt csomagodat; itt tudsz fizetési módot változtatni, valamint törölni adatlapodat.

Kijelentkezés: Ide kattintva ki tudsz jelentkezni felhasználói fiókodból.

Casting folyamat

Munkáltatói részről:

  1. Munkavállalói jelentkezés üzenetben a kiírt castingra –> MEGFELELŐ jelölt/ek értesítése
  2. Saját casting –> Munkavállaló meghívása adatlapján található „Meghívás castingra” gombbal
  3. Szakértői kiajánlás –> az info@gigz.hu címen -a casting link-jének bemásolásával- lekérhető az ideális jelöltek listája  (Casting Prémium és Casting Prémium PRO csomagtól elérhető)

Munkavállalói részről:

  1. Casting meghívás érkezik üzenetben –> számodra MEGFELELŐ ajánlattevő értesítése
  2. Jelentkezés kiírt castingra –> Casting adatlapján található „Jelentkezés” gombbal. Amennyiben üzenetben értesítenek, része vagy a kiválasztási folyamatnak
  3. GIGz szakértői kiajánlás útján kiválasztásra kerültél –> melyről mindenesetben e-mail értesítést kapsz